Corona update

Omdat er beperkingen zijn opgelegd in verband met de uitbraak van het Corona COVIC-19 virus hebben we besloten om alleen individueel het gebied in te gaan.

De Natuur Gidsen Opleiding (NGO) is ook stilgelegd i.v.m. met bovengenoemde maatregelen. Dat betekent dat alle groepsbijeenkomsten (de theorielessen en excursies) zijn opgeschort. Inmiddels hebben we 1 online bijeenkomst gehad met alle deelnemers en een aantal docenten en omdat dit voor iedereen een prima ervaring was is besloten om de komende theorielessen online te doen.

De excursies blijven voorlopig opgeschort.

Met ons studiegroepje in het Hoosden hebben de taken verdeeld en gaan zoals gezegd individueel aan de slag in het onderzoeksgebied. Regelmatig zullen we online met elkaar overleggen en onze ervaringen delen. Tevens zullen we deze via dit blog publiceren.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht