Uitnodiging voor onze excursie over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Beste medecursisten van de NGO, coaches en leden van het kernteam,

Op 15 mei organiseren wij, Joyce, Willem Ruud en Erik een excursie in ons onderzoeksgebied het Hoosden. Wij nodigen jullie bij dezen van harte uit aan de wandeling deel te nemen.

Vanwege Corona vragen we jullie in tweetallen te lopen en de op dat moment geldende regels in acht te nemen. Starten kan vanaf 9 uur met tussenpozen van 10 minuten. Tweetallen vormen en je opgeven kan via de NGO groeps-app.

IVN-routeapp

De route lopen jullie met hulp van de IVN-routes-app op je telefoon. De app kun je downloaden via je Apple app-store en de Google play-store en is gratis. Installeer de app voordat je verder gaat.

Vanaf woensdag 12 mei kun je onze route zo downloaden:

Begin met het opstarten van de route-app en volg onderstaande instructies:

Tijdens het lopen zie je de route op de kaart en ook waar je zelf op dat moment bent. Ook zie je op de kaart een aantal zogenaamde ‘points of interest’. Als je die punten nadert laat de app dat weten en verschijnt er een informatieve tekst (soms met één of meerdere foto’s). Soms betreft het ook een opdracht. Om alvast kennis te maken met de app is het handig als iedereen de app tijdig downloadt en ook de route.

Tijdens de excursie is het handiger als één persoon de app gebruikt. De ander heeft dan de handen vrij om de waarnemingenkaart in te vullen al dan niet met gebruik van Obsidentify.

De route

Zoals gezegd wijst de app de weg. Jullie lopen het grootste gedeelte over- en onder langs de steilrand.

De route is overigens gemakkelijk te herkennen. Er is maar 1 pad over de steilrand waarbij jullie wel rekening moeten houden met wat klim en daalwerk. Stevige wandelschoenen zijn zeker aan te raden.  

Door het beperkt aantal paden in het gebied komen de groepjes elkaar ook tegen. Dat is natuurlijk geen probleem mits jullie rekening houden met de geldende Corona-regels.

We verwachten dat jullie ongeveer 2-2,5 uur onderweg zijn.

Gidsen

Naast de informatie die de IVN-routeapp geeft staan wij bij de start en onderweg voor je klaar met een mini-excursie.

Start

De route start aan de Dreeft waar je naar toe kunt rijden via Sint Odiliënberg, Linne of Lerop. In het beginscherm van de wandeling in de IVN-routeapp zie je onderaan een knop om naar het startpunt te navigeren (zoals hierboven al uitgelegd is). Die kun je dus thuis al ‘indrukken’ en Google-maps wijst je de weg. Mocht je de weg toch kwijtraken dan niet lang hellen en Erik bellen (0623247844). Hij loodst je dan weer in de juiste richting.

Parkeren graag geheel in de berm (er komt hier breed landbouwverkeer langs) aan de kant van het bos, in de buurt van de ijzeren slagboom. Achter de slagboom loop je het pad naar beneden waar Erik jullie opvangt. 

Waarnemingen kaart

Naast informatie over het Hoosden vergaren via de IVN Routes-app dagen we jullie uit om onderweg een waarnemingen kaart in te vullen. Iedereen krijgt een kaart van Erik bij de start. Waarnemingen van flora en fauna per categorie kunnen jullie noteren (s.v.p. zelf een pen meenemen). We zijn benieuwd hoeveel jullie er waarnemen!

Einde excursie

Op het einde vangt Erik jullie weer op om onder het genot van een kopje koffie of thee met… de excursie af te sluiten. Vriendelijk verzoek om zelf een mok/beker met lepeltje mee te nemen voor de koffie/thee. Dat drinkt veel lekkerder en scheelt weer plastic of kartonnen bekers.

Zelf meenemen:

  • Stevige (wandel)schoenen
  • Smartphone met geïnstalleerde IVN-Routes app en daarin de gedownloade route ‘Hoosden’
  • Verrekijker
  • Loupe
  • Pen
  • Koffie-/thee beker
  • Goede zin

Tot 15 mei

Wij hebben er zin in! Tot ziens op 15 mei in het Hoosden.