Landschapslijn voltooid

Doorsnede van het gebied met beschrijvingen van de bodem, de flora en fauna op 7 plaatsen.

Zoals eerder aangekondigd hebben we een zg. landschapslijn uitgezet. Op een rechte lijn van ± 600m hebben we 7 punten uitgezet. Op elk punt hebben we met een grondboring de bodem opbouw onderzocht. Daarbij hebben we gekeken naar de de planten en dieren die voorkomen op dat punt.

Aanvullingen

De komende tijd vullen we de pagina verder aan als we nog interessante dingen tegen komen. Als je zelf bijzondere waarnemingen hebt gedaan bij de beschreven punten dan zouden we het fijn vinden als je die aan ons door geeft. dat kan via een email aan: post@hoosden.nl

Zelf 360° rond kijken

Op elk punt hebben we ook een 360° foto gemaakt zodat je zelf de omgeving van het betreffende punt kunt bekijken.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht