FF een frisse neus op zoek naar de eerste juffers.

Afgelopen week fotografeerde ik op de Meinweg een vuurjuffer. Dus .... zouden ze op het Hoosden ook al vliegen? (Photo by Erik)

De vuurjuffer, een van de eerste juffers in het vroege voorjaar.

Ik start vanaf mijn vertrouwde plek, nabij schuilhut ‘t Huppelke. Aan de rand van het Moerasbos loop ik naar beneden het open terrein in. Al snel vliegen de reigers op, zie ik 2 buizerds en meerdere grauwe ganzen. De konikpaarden zien me wel maar vinden me na meerdere kennismakingen in de afgelopen weken niet meer interessant. Ze weten inmiddels dat ik niks lekkers voor ze heb.

Ik wandel langs het water en speur geduldig de oevers af. Hier en daar duiken kikkers weg, geen juffers helaas. Plotseling wordt de rust verstoord door een groep motorcrossers die de steilrand zonodig (weer) willen verkennen. Ik sta niet in de buurt dus een gesprek aangaan zit er niet in. Terwijl ik het geronk tracht weg te duwen zie ik in het tegenlicht van de zon het riet schitteren. Wel een foto waard bij gebrek aan juffers. Ook van het hondsdraf verderop maak ik ‘n foto.

Schitterend riet. (Photo by Erik)
Bloeiend Hondsdraf. (Photo by Erik)

Ik loop weer verder maar ook aan het grootste ven geen juffer te bekennen. Dan maar proberen de ganzen op de foto te krijgen. Zie hier het resultaat.

4 grauwe ganzen. (Photo by Erik)

En voor de juffers kom ik vast en zeker terug.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht