FF een frisse neus op zoek naar de eerste juffers.

Afgelopen week fotografeerde ik op de Meinweg een vuurjuffer. Dus .... zouden ze op het Hoosden ook al vliegen? (Photo by Erik)

De vuurjuffer, een van de eerste juffers in het vroege voorjaar.

Ik start vanaf mijn vertrouwde plek, nabij schuilhut ‘t Huppelke. Aan de rand van het Moerasbos loop ik naar beneden het open terrein in. Al snel vliegen de reigers op, zie ik 2 buizerds en meerdere grauwe ganzen. De konikpaarden zien me wel maar vinden me na meerdere kennismakingen in de afgelopen weken niet meer interessant. Ze weten inmiddels dat ik niks lekkers voor ze heb.

Ik wandel langs het water en speur geduldig de oevers af. Hier en daar duiken kikkers weg, geen juffers helaas. Plotseling wordt de rust verstoord door een groep motorcrossers die de steilrand zonodig (weer) willen verkennen. Ik sta niet in de buurt dus een gesprek aangaan zit er niet in. Terwijl ik het geronk tracht weg te duwen zie ik in het tegenlicht van de zon het riet schitteren. Wel een foto waard bij gebrek aan juffers. Ook van het hondsdraf verderop maak ik ‘n foto.

Schitterend riet. (Photo by Erik)
Bloeiend Hondsdraf. (Photo by Erik)

Ik loop weer verder maar ook aan het grootste ven geen juffer te bekennen. Dan maar proberen de ganzen op de foto te krijgen. Zie hier het resultaat.

4 grauwe ganzen. (Photo by Erik)

En voor de juffers kom ik vast en zeker terug.

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.