Heerlijk rustig en frisse lucht

7°C, 08.35 uur, zonnig, N13
Even door het Hoosden struinen.

Vandaag heerlijk door het Hoosden gewandeld. Genieten van de frisse lucht. In mijn huis hangt nog de brandlucht van de grote brand gisteren op het Meinweggebied. Heerlijk dus.

In mijn plantenwijk is niet veel veranderd. De gewone dotterbloemen bloeien nog volop, met hun kroon naar de zon gericht.

Toch maar foto’s gemaakt om thuis naar de eventuele verschillen te kijken. Wel vallen me net buiten mijn m² een paar dingen op. Er staat een bramenstruik, maar daar is het hele gebied mee bezaaid. En er staat een jonge esdoornscheut. Brandnetels staan er in voldoende mate.

Rond mijn m² barst het van de muggen, in allerlei formaten. Niet verwonderlijk, aangezien het een zeer waterrijk stuk is.

Als afsluiting neem ik plaats in “mijn” observatieplek boven in een boom. Van hieruit kan ik het weiland van Joyce mooi overzien.

Een aantal ganzen zitten in de wei en de vogels fluiten er lustig op los, een kakofonie.

Naast mij staat de tweestijlige meidoorn (crataegus laevigata) prachtig in bloei.

tweestijlige meidoorn

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.