Heerlijk rustig en frisse lucht

7°C, 08.35 uur, zonnig, N13
Even door het Hoosden struinen.

Vandaag heerlijk door het Hoosden gewandeld. Genieten van de frisse lucht. In mijn huis hangt nog de brandlucht van de grote brand gisteren op het Meinweggebied. Heerlijk dus.

In mijn plantenwijk is niet veel veranderd. De gewone dotterbloemen bloeien nog volop, met hun kroon naar de zon gericht.

Toch maar foto’s gemaakt om thuis naar de eventuele verschillen te kijken. Wel vallen me net buiten mijn m² een paar dingen op. Er staat een bramenstruik, maar daar is het hele gebied mee bezaaid. En er staat een jonge esdoornscheut. Brandnetels staan er in voldoende mate.

Rond mijn m² barst het van de muggen, in allerlei formaten. Niet verwonderlijk, aangezien het een zeer waterrijk stuk is.

Als afsluiting neem ik plaats in “mijn” observatieplek boven in een boom. Van hieruit kan ik het weiland van Joyce mooi overzien.

Een aantal ganzen zitten in de wei en de vogels fluiten er lustig op los, een kakofonie.

Naast mij staat de tweestijlige meidoorn (crataegus laevigata) prachtig in bloei.

tweestijlige meidoorn

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht