Hoog water!

Met de vele regen van de afgelopen tijd staat het water de konikpaarden haast tot aan de lippen.

De hoge laarzen die ik speciaal voor de ontdekkingstochten door ons gebied het Hoosden heb aangeschaft komen nu wel erg goed van pas. Ik kan het pad in het gebied waar de konikpaarden grazen met mijn laarzen wel aan maar daarbuiten zijn zelfs deze niet hoog genoeg. Met andere woorden: het kwelwater staat bijzonder hoog deze dagen.

Het pad richting de paardenschuur staat vrijwel geheel onder water.

Terwijl ik foto’s maak hoor ik links van me wat in het water en richt ik mijn camera die kant op. Voor het eerst zie ik een bever in dit gebied. Dat z eer zitten was al eerder duidelijk a.h.v. pootsporen en de 2 burchten die we in het gebied zijn tegen gekomen.

Een bever.

Verder het gebied verkennen met dit hoge water gaat niet lukken. Dus zoek ik verder nabij de plek waar ik sta. En zoals zo vaak wanneer mijn tempo laag ligt en ik de moeite neemt om in te zoomen, wordt ik aangenaam verrast. Hoog water is blijkbaar toch voor veel dieren wel vervelend. Waar naar toe? En als het water voor deze kleine diertjes als een tsunami stijgt dan rest niks anders dan het hogerop te zoeken.

Een stengel die boven het water uitsteekt als toevluchtsoord voor gevarieerd klein grut.
De blauwe is een elzenhaantje, de rood-bruine een wilgenhaantje. Wie de andere namen weet kan een reactie op dit blog de namen doorgeven.

Tevreden met mijn waarnemingen en hopelijk geslaagde foto’s keer ik huiswaarts.

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.