Hoog water!

Met de vele regen van de afgelopen tijd staat het water de konikpaarden haast tot aan de lippen.

De hoge laarzen die ik speciaal voor de ontdekkingstochten door ons gebied het Hoosden heb aangeschaft komen nu wel erg goed van pas. Ik kan het pad in het gebied waar de konikpaarden grazen met mijn laarzen wel aan maar daarbuiten zijn zelfs deze niet hoog genoeg. Met andere woorden: het kwelwater staat bijzonder hoog deze dagen.

Het pad richting de paardenschuur staat vrijwel geheel onder water.

Terwijl ik foto’s maak hoor ik links van me wat in het water en richt ik mijn camera die kant op. Voor het eerst zie ik een bever in dit gebied. Dat z eer zitten was al eerder duidelijk a.h.v. pootsporen en de 2 burchten die we in het gebied zijn tegen gekomen.

Een bever.

Verder het gebied verkennen met dit hoge water gaat niet lukken. Dus zoek ik verder nabij de plek waar ik sta. En zoals zo vaak wanneer mijn tempo laag ligt en ik de moeite neemt om in te zoomen, wordt ik aangenaam verrast. Hoog water is blijkbaar toch voor veel dieren wel vervelend. Waar naar toe? En als het water voor deze kleine diertjes als een tsunami stijgt dan rest niks anders dan het hogerop te zoeken.

Een stengel die boven het water uitsteekt als toevluchtsoord voor gevarieerd klein grut.
De blauwe is een elzenhaantje, de rood-bruine een wilgenhaantje. Wie de andere namen weet kan een reactie op dit blog de namen doorgeven.

Tevreden met mijn waarnemingen en hopelijk geslaagde foto’s keer ik huiswaarts.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht