Op zoek naar lentebloeiers.

Rond de middag ga ik op zoek naar de eerste bloemen van het voorjaar in het Hoosden. Pinksterbloemen te over ... (Photo by Erik)

Pinksterbloemen.

In dit open deel van het Hoosden staat in de vennetjes gelukkig nog steeds water. Het hoge water van een aantal weken geleden is inmiddels weggezakt. De droogte van de afgelopen weken is nu al merkbaar. Het gebied is alweer vrij goed begaanbaar al zijn laarzen nog steeds een verstandige keus.

Al lopend doe ik meerdere waarnemingen en voer ze in op de iObs app. Best handig op die manier. Op het grootste ven maken 2 zwanen elkaar het hof. Verder zie ik de boomklever en de boomkruiper. De buizerd, eenden en grauwe ganzen zijn ook van de partij. De tjiftjaf laat zich duidelijk horen. En 2 wilde zwijnen vluchten weg zodra ik het broekbos ‘induik’.

Kijk eens hoe mooi ik ben..! (Photo by Erik)

Midden in het broekbos zie ik voor het eerst dit voorjaar een Oranjetipje. Later bij de steilrand zie ik er nog een. De Citroenvlinder is er ook weer. Als ik de steilrand nader zie ik de eerste bosanemonen. Maar ik weet dat er later meer gaan komen dus wacht ik met het in stelling brengen van mijn camera.

Al lopend langs op de steilrand ontdek ik naast het pad een Sleutelbloem en geef hem in met foto in op iObs. Als ik dezelfde avond al een mail krijg van een validator van waarneming.nl blijkt het op mijn foto van de Sleutelbloem te gaan om de Slanke sleutelbloem – Primula elatio. Handig toch, een deskundige die voor je determineert..

De Slanke Sleutelbloem. (Photo by Erik)

Ik vervolg mijn wandeling op de steilrand en zie grote groepen bosanemonen. Vooral witte exemplaren maar ook enkele meer rose bloemen. Ik haal mijn camera tevoorschijn en leef me uit.

Grote groep bosanemonen. (Photo by Erik)
Ook in rose. Prachtig, nietwaar! (Photo by Erik)

Tot zover mijn blog van deze boeiende wandeling door het Hoosden.

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.