I’m dreaming of a white… Hoosden

Ik ben benieuwd hoe ons gebied eruit ziet na al die sneeuw. Ik verwacht unieke beelden, aangezien we weinig sneeuw meer zien hier in ons landje.

Ik ben al aan de late kant, want de sneeuw is al aan het smelten, maar de plaatjes zijn er niet minder om.

Voor ik “ut Brook” inloop is er van het beverspoor weinig te zien. Wel is het oostelijke deel voorzien van een ijsvlakte, aangezien hier een paar weken geleden alles bank stond.

De westelijke zijde

Zoals te zien is, is het water al aardig gezakt. Dit geeft onheilspellende geluiden: kraken van het ijs, ondanks dat er niemand opstaat.

Vanaf de steilrand kun je weer of misschien nog naar “ut Brook” kijken.

De vos zit nog steeds in/rond zijn hol. De pootafdrukken zijn goed zichtbaar en de sneeuw rond de ingang is weg door alle losse zand. Helaas heb ik dit niet op de gevoelige plaat kunnen leggen, aangezien de batterij van mijn camera alweer leeg is (potv… de batterij alweer leeg, dankzij de kou)

Mijn tuin ziet er weer eens anders uit. Vergeleken met een 2,5 maand geleden

Conclusie: flink genieten van deze zeldzame pracht

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht