Koninklijke ontmoeting!

Geen oranjetipjes vandaag maar de verrassing is groot wanneer een koninginnenpage (Papilio machaon) rustig voor me in het gras gaat zitten. (Photo by Erik)

Gewillig laat de vlinder uit de familie van de pages zich op de foto zetten. Het is een van de grootste vlinders die in Nederland voorkomen. Zijn spanwijdte is tot wel 75 mm. Volgens gegevens van de vlinderstichting is het een vrij schaarse standvlinder (een vlinder die in een bepaald gebied gedurende minimaal tien jaar een populatie heeft) die vooral in de zuidelijke helft van het land voorkomt maar steeds meer wordt waargenomen in de noordelijke helft.

Half verscholen achter een brandnetel. (Photo by Erik)

Blij met mijn koninklijke ontmoeting vervolg ik mijn weg. Het oranjetipje (overigens eveneens koninklijk vanwege de kleur …) kan nu wel wachten tot mijn volgende bezoek.

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.