Landschapslijn Hoosden, een preview.

Vandaag gestart met het in beeld brengen van onze landschapslijn door het Hoosden.

Op een lijn van ca. 500 meter dwars door het Hoosden hebben we 6 punten gekozen die we nader in beeld en kaart gaan brengen. De uitwerking volgt in een special op onze website. Hier alvast enkele foto’s van het uitzicht op het begin-, tussen-, en eindpunt van de lijn.

Terwijl het zonnetje haar best doet lopen we naar de vooraf bepaalde punten op de landschapslijn. Bovenstaande foto is gemaakt vanaf het eerste punt, op het hoger gelegen terrein van boerderij Overen. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op het Hoosden.

Typerend voor het Hoosden zijn deze slootjes. (Photo by Erik)

Tot slot een foto van het eindpunt van de landschapslijn.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht