Wat is dit voor een website?

Het Hoosden is het onderzoeksgebied van een groepje cursisten van de Natuurgidsen opleiding van IVN regio Midden-Limburg.

Bij de natuurgidsen opleiding van IVN moeten de deelnemers gedurende de opleiding in een bepaald natuurgebied onderzoek doen. Een aantal vaste opdrachten moet uitgevoerd worden. Op het einde van de opleiding zal de groep een excursie organiseren in het gebied.

Daarnaast is het gebruikelijk dat er een verslag gemaakt wordt over het onderzoeksgebied. Wij (Joyce, Erik, Willem en Ruud) hebben er voor gekozen om het verslag te maken in de vorm van deze website. Door middel van blogberichten, beschrijvingen, foto’s en filmpjes laten we zien wat we allemaal tegenkomen in het natuurgebied Landgoed Hoosden. Verhalen over planten, dieren, vogels, insecten en geologie.

Daarnaast zullen we de geschiedenis van het gebied gaan beschrijven. Zowel over het ontstaan van het gebied als over de invloed van de mens.

Deel:

Meer berichten

Winterse sferen

Het vriest nog flink als we deze ochtend om 10 uur hebben afgesproken bij de Geluksplek (nr 8) aan De Dreeft. Ruud en ik gaan

Sporen van zoogdieren

Zomaar op een zondagochtend zag ik wildpaadjes, beverglijbanen, wild zwijn baden en een beverwerkplaats. Sporen van zoogdieren zijn meer dan alleen pootafdrukken.

Stuur een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.