Wat is dit voor een website?

Het Hoosden is het onderzoeksgebied van een groepje cursisten van de Natuurgidsen opleiding van IVN regio Midden-Limburg.

Bij de natuurgidsen opleiding van IVN moeten de deelnemers gedurende de opleiding in een bepaald natuurgebied onderzoek doen. Een aantal vaste opdrachten moet uitgevoerd worden. Op het einde van de opleiding zal de groep een excursie organiseren in het gebied.

Daarnaast is het gebruikelijk dat er een verslag gemaakt wordt over het onderzoeksgebied. Wij (Joyce, Erik, Willem en Ruud) hebben er voor gekozen om het verslag te maken in de vorm van deze website. Door middel van blogberichten, beschrijvingen, foto’s en filmpjes laten we zien wat we allemaal tegenkomen in het natuurgebied Landgoed Hoosden. Verhalen over planten, dieren, vogels, insecten en geologie.

Daarnaast zullen we de geschiedenis van het gebied gaan beschrijven. Zowel over het ontstaan van het gebied als over de invloed van de mens.

Deel:

Meer berichten

Bijzondere ontmoetingen eind mei

Omdat de weersomstandigheden vandaag gunstig zijn besluit ik een bezoek te brengen aan het Hoosden voor mijn libellentelling. Het is warm en de zon schijnt meer dan voldoende om de libellen boven en naast de sloot te bewegen. Ik neem mijn camera met telelens mee om de waarnemingen vast te leggen en waar nodig thuis te determineren.

Het hoosde in het Hoosden

15 mei 2021 • 9:00 uur • 15°C
wisselvallig met af en toe zon en een bui.

Kort verslag van de excursie die we organiseerden als eindopdracht voor onze IVN natuurgidsenopleiding. Een mooie ochtend met af en toe de zon en op het eind een flinke hoosbui.

4 koppels en 1 solist

Het is broeierig warm vandaag, 9 mei. Ik fiets naar het Hoosden op zoek naar de eerste libellen van dit jaar. Gezien het weer gaat dat vast lukken!

Blikveld verruimen

Vrijdag 7 mei 19.00-21.00 uur 12° C

Wij komen nu bijna 1,5 jaar in ‘t Hoosden. Bij elk bezoek ontdekken we iets. Meestal verkleinen we ons blikveld. Deze keer verruimden we onze kijk op de steilrand.

Stuur ons een bericht